YDS’de yabancı dil bilgisi seviyesi gramer, sözcük bilgisi, okuma, anlama ile seçmeli test yöntemi aracılığıyla belirlenir. Tek oturumdan oluşan YDS, yılda 3 kez yapılır. Bu sınavlardan ilki İlkbahar YDS (YDS/1), ikincisi Sonbahar YDS (YDS/2’dir. Yılın son sınavı ise kış aylarında uygulanan KIŞ YDS (YDS/3)’dir.
YDS’de Kaç Soru Sorulur? Sınav Süresi Ne Kadardır?
80 sorudan oluşan YDS’de ise süre 180 dakikadır. YDS, 10:15’te başlayıp, 13.15’te son bulur. E-YDS’de ise sınav süresi aynıyken, sınav 13:45’te başlayıp, 16:45’te son bulur.
YDS Hangi Dillerde Yapılmaktadır?
YDS ilkbahar döneminde Arapça, Almanca, Farsça, İngilizce, İspanyolca gibi çeşitli dillerde uygulanır. YDS güz döneminde ise Arapça, Fransızca, İngilizce, Almanca ve Rusça dillerinde adaylara uygulanır.
YDS’nin İçeriği Nedir?
YDS, 11 bölümden oluşan bir sınavdır. Kelime bilgisi, gramer, cloze test, cümle tamamlama, İngilizce – Türkçe çeviri, Türkçe İngilizce çeviri, paragraf tamamlama, anlam bütünlüğünü bozan cümle, karşılıklı konuşmalar, yakın anlamlı cümleler, okuma parçaları sınavda çıkan bölümlerdir.
YDS Konuları Nelerdir?
Kelime – Phrasal Verb – 6 soru
Tense – Preposition – Dilbilgisi Testleri– 10 soru
Cloze test – 10 soru
Cümle tamamlama – 10 soru
Çeviri –6 soru
Paragraf – 20 soru
Diyalog tamamlama – 5 soru
Yakın anlamlı cümle – 4 soru
Paragraf tamamlama – 4 soru
Anlam bütünlüğünü bozan cümle – 5 soru
YDS’de Geçerli Puanlar Nelerdir?
YDS’de sınava giren adaylar 100 tam puan üzerinden test edilir.
- 90 – 100 arasında yer alan puanlar A seviyesi
- 80 – 89 arasındaki puanlar ise B seviyesi
- 70 – 79 arasındaki puanlar ise C seviyesi
- 60 – 69 arasındaki puan alımı D seviyesi
- 50 –59 arasındaki puan E olarak değerlendirilmektedir.
Elektronik Yabancı Dil Sınavı (E-YDS) Nedir?
Elektronik yabancı dil sınavı, bilgisayar ortamında uygulanan dil sınavıdır. YDS sınavında uygulanan tüm haklar E-YDS için de geçerlidir. Elektronik Yabancı Dil Sınavı, her ay İstanbul, Ankara ve İzmir’de ÖSYM sınav merkezinde daha önceden belirlenmiş adaylara uygulanır.
English Pro’da YDS Eğitimi
Herkesin dil altyapısı farklıdır. YDS’ye hazırlanan adayların seviyeleri ve ne kadar sürede hazırlanabileceği farklılık gösterir. YDS’ye hazırlanmak isteyen adayların en az B1-B2 seviyesinde olması gerekir. Alanında uzman öğretmenlerimizle her öğrencimize özel YDS eğitimi veriyoruz. Sürece en doğru ve en hızlı şekilde hazırlanmasını sağlıyor, hedeflediği puanı kazanabilmesi için çaba gösteriyoruz.
Hedeflerinizin önünde YDS engel olarak karşınıza mı çıkıyor? Uzman eğitmenlerimiz tarafından verilen YDS eğitimleri ile sizi başarıya ulaştırıyoruz. YDS sistemine uyumlu ders içerikleri ve kaynaklar, ücretsiz deneme sınavları, konu tarama testleri, yoğun kelime pratikleri ile sizleri YDS sınavında hedeflediğiniz puanı almanıza yardımcı oluyoruz.